Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия : Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия. То ще обхване общо 15 лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик".
Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологични линии налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да ги поддържа в изправност. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква 15-те лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в поддръжката и ремонта.
Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия ще осигури на целевата група:
- специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията;
- запазване на работните места от заетите;
- устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда.
Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Обхватът на обучението ще засегне следните модули:
*Здравословни и безопасни условия на труд
*Технологично оборудване на линия за производство на хлебни изделия
*Техническо чертане
*Делителни машини за тесто
*Окръглители за тестени късове
*Междинен Пруфер за отпочиване на окръглените късове
*Формиращи машини за тесто
*Клапа „V“ за позициониране на тесто
*Окончателен пруфер за втасване
*Маркираща станция за тестени късове
*Зареждаща станция от пруфер към пещ
*Циклотермична тунелна пещ
*Разтоварваща станция от пещ към охладител
*Избираема подготовка на окръглители за тестени късове
*Транспортни ленти за изпечен хляб
*Дозиращи системи за вода, сол и брашно
*Спирални Миксери
*Пакетираща линия
*Повдигач за казани с тесто
Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 502 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма.
Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните:
1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи:
- Подготовка на процедурата за избор на изпълнител;
-Избор на изпълнител;
-Сключване на договор за извършване на услуга за провеждане на обучение.
2) Подготовка за обучението;
3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график;
4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати.
|
62 400.00
|
62 400.00
|
Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство".
Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква тези общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на производството.
Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Специалният хляб, който изисква удължено втасване, изисква специфични по знания и умения от широка група работници и служители.
Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за за производство на хляб с удължено втасване ще им осигури на целевата група:
- специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията;
- запазване на работните места от заетите;
- устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда.
Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София.
Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 554 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия.
Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване.
Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма.
Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните:
1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи:
- Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител;
-Сключване на договор за провеждане на обучение.
2) Подготовка за обучението;
3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график;
4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. |
457 600.00
|
459 213.53
|
Провеждане на обучение за технология на тесто с мая: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 75 лица, назначени на длъжности: 9321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач".
Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес.
Компанията непрекъсната увеличава числения състав на персонала, като не винаги е възможно да се назначават обучени и квалифицирани хора. С внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб се назначиха и допълнителен брой работници, което изисква тези общо 75 лица, назначени на длъжности: 79321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач" придобият и да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на специфичното производството на специални хлябове.
Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация.
Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за технология на тесто с мая ще осигури на целевата група:
- специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията;
- запазване на работните места от заетите;
- устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда.
Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София.
Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 370 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия.
Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване.
Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма.
Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните:
1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи:
- Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител;
-Сключване на договор за провеждане на обучение.
2) Подготовка за обучението;
3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график;
4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. |
312 000.00
|
312 000.00
|
Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост : За 200-те служители на кандидата за времето на обучението ще бъде организирана гъвкава форма на заетост - Работа на непълно работно време, Работа на смени, Работа на плаващо работно време или Ротация на работното място . Периодът на гъвкави форми на заетост ще бъде с продължителност от 2-ри до 16-ти проектен месец. |
99 548.70
|
52 543.34
|