Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 57 355 дървета
English

Програма: Програма за развитие на селските райони (за мерки по чл. 9б, т.2 от ЗПЗП)

Район за планиране: Всички

Описание

Проектът има за основна цел повишаване квалификацията на работещите в "ЕЛИАЗ" ООД, насърчавайки професионалното и кариерно развитие, едновременно с което се стимулира участието в различни форми на заетост и учене през целия живот. С изпълнението на проекта се цели и повишаване на икономическата активност и запазване заетостта на работещите в предприятието. 
Целите на проекта ще се постигнат посредством следните основни дейности:
1. Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия;
2. Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване;
3. Провеждане на обучение за технология на тесто с мая;
4. Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост
С реализирането на тези дейности ще се постигнат следните резултати:
1. Един от водещите производители на хляб и хлебни изделия не само в гр. София, но и в страната ще повиши специфичните умения на служителите;
2. Общо 200 лица от настоящия персонал едно от специфичните обучения - за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия; за производство на хляб с удължено втасване и за технология на тесто с мая
3. В резултат от изпълнението на дейностите по проекта ще осигури устойчива заетост и по- голяма конкурентоспособност на заетите лица на пазара на труда, отговарящи на нуждите на бизнеса в сферата на хлебопроизводството.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия : Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия. То ще обхване общо 15 лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологични линии налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да ги поддържа в изправност. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква 15-те лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в поддръжката и ремонта. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия ще осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Обхватът на обучението ще засегне следните модули: *Здравословни и безопасни условия на труд *Технологично оборудване на линия за производство на хлебни изделия *Техническо чертане *Делителни машини за тесто *Окръглители за тестени късове *Междинен Пруфер за отпочиване на окръглените късове *Формиращи машини за тесто *Клапа „V“ за позициониране на тесто *Окончателен пруфер за втасване *Маркираща станция за тестени късове *Зареждаща станция от пруфер към пещ *Циклотермична тунелна пещ *Разтоварваща станция от пещ към охладител *Избираема подготовка на окръглители за тестени късове *Транспортни ленти за изпечен хляб *Дозиращи системи за вода, сол и брашно *Спирални Миксери *Пакетираща линия *Повдигач за казани с тесто Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 502 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор на изпълнител; -Избор на изпълнител; -Сключване на договор за извършване на услуга за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. 62 400.00 62 400.00
Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква тези общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на производството. Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Специалният хляб, който изисква удължено втасване, изисква специфични по знания и умения от широка група работници и служители. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за за производство на хляб с удължено втасване ще им осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 554 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител; -Сключване на договор за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. 457 600.00 459 213.53
Провеждане на обучение за технология на тесто с мая: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 75 лица, назначени на длъжности: 9321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Компанията непрекъсната увеличава числения състав на персонала, като не винаги е възможно да се назначават обучени и квалифицирани хора. С внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб се назначиха и допълнителен брой работници, което изисква тези общо 75 лица, назначени на длъжности: 79321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач" придобият и да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на специфичното производството на специални хлябове. Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за технология на тесто с мая ще осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 370 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител; -Сключване на договор за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. 312 000.00 312 000.00
Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост : За 200-те служители на кандидата за времето на обучението ще бъде организирана гъвкава форма на заетост - Работа на непълно работно време, Работа на смени, Работа на плаващо работно време или Ротация на работното място . Периодът на гъвкави форми на заетост ще бъде с продължителност от 2-ри до 16-ти проектен месец. 99 548.70 52 543.34

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.