Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 152 дървета
English

Програма: Фонд "Убежище, миграция и интеграция"

Район за планиране: Всички

Описание

Чрез реализацията на настоящия проект ще бъде удовлетворена потребността от придобиване на специфични знания за конкретни работни места в сферата на кетъринга и здравословно хранене на служители на Мастър-пик ЕАД. Общата цел на проекта е да се повиши производителността и качеството на труда и да се създават условия за устойчива заетост, чрез повишаване квалификацията и способностите на служителите, чрез включване на служителите в специфични за заеманите от тях позиции обучения. 
Целевите групи по проекта включват: 
- 2 неактивни и/или безработни лица до 29г. вкл.
- 167 заети  служители на фирмата.
Включените в проекта дейности са насочени към специфични професионални обучения за служителите на фирмата и специфични професионални обучения за неактивни/безработни лица , както и включването на поне 50% от успешно завършилите обученията неактивни/безработни лица (с придобит сертификат) в несубсидирана заетост. Описаните дейности ще окажат пряко влияние върху нарастване на личното професионално израстване на лицата, които ще получат възможност да усвоят нови знания и по този начин да станат по-конкурентоспособни и адаптивни на пазара на труда, но ще допринесат и за повишаване на конкурентоспособността на кандидата и създаване на предпоставки за развитие и на допълнителни устойчиви работни места. 
В допълнение, проектът включва дейности, насочени към млади хора до 29 г., които ще получат възможност да повишат своите умения и познания в точно определена област и по този начин да останат на работа в перспективна компания в бързо-развиващ се атрактивен сектор. С реализацията на настоящия проект ще дадем своя принос за повишаване на качеството на работната сила, което ще намери проявление в следните направления - повишени умения на ключов персонал и достигане на по-висока производителност на труда, с пряк ефект върху финансовите показатели и печалба на дружеството.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Дейност 1: Включване на неактивни/безработни лица в специфични за конкретното работно място обучения: Целта на дейността е да се подберат 2 неактивни и/или безработни лица до 29 г. вкл., които да преминат специфични обучения с пряка приложимост върху бъдещата длъжност на служителите във фирмата. Предвиденото. обучение за неактивни/безработни лица напълно съответства на установените потребности в Мастър-пик и на нуждите на компанията от търсене и намиране на млади хора, които да бъдат обучени и да станат част от нашия екип. За да могат лицата да изпълняват ефективно задълженията си е наложително те да преминат обучения, които да им позволят да придобият умения за започване на работа в сектора. В допълнение, подобни специфични за позицията обучения ще повишат мотивацията на лицата, тяхната ангажираност и интерес и ще окажат пряк последващ положителен ефект върху работата им. При подборът на неактивни/безработни лица до 29 г. вкл. , ще се осигурят равни условия за включване на всички, без значение от пол и етнос. Подборът ще стартира непосредствено след подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ. Подборът ще се осъществи както с помощта на Дирекции бюро по труда в София област и Троян, така и чрез обяви в Интернет - в сайтове за търсене на работа. Освен на описаните методи, ще разчитаме и на съдействие на трудовите посредници в ДБТ, които ще уведомят потенциалните представители на целевата група за дадената възможност за включване в проектните дейности. Обученията ще са присъствени. Общата сума на планирани специфични обучения е 3000 лв. безвъзмездна помощ на лице общо за следните обучения: -Хигиена и безопасност на хранителното производство-40 учебни часа Курсът синтезира най-важните правила за безопасна и високохигиенична работа с хранителни продукти, включително за лична безопасност и хигиена, методи за опаковане и транспортиране на суровини и готови хранителни продукти, основни принципи на HACCP и ServSafe, международни и национални системи и стандарти за хигиена и безопасност. -Индустриален кетъринг-60 учебни часа Курсът цели разширяване и придобиване на допълнителни познания и умения за техниките на готвене, които се използват в индустриалната кухня / производство на готови ястия. Принципите и техниките на конвенционалната кухня се „превеждат“ на езика на съвременните методи и техники, включително индустриални технологии за производство на хранителни продукти и готови ястия. Засягат се въпросите за разходването на ресурси, управление на отпадъците, безотпадъчно готвене и др. - Нутрициология-20 учебни часа Курсът включва основни познания за принципите на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното / медицинското хранене. Обученията ще завършат с документ - сертификат от доставчика, удостоверяващ успешното завършване на преминалите курса на обучение неактивни и/или безработни лица. Етапите на изпълнение на дейността са следните: Етап 1: Подбор на 2 бр. неактивни и/или безработни лица до 29 г. вкл. /месец 1-3 включително/ Етап 2: Избор на изпълнител за извършване на обученията /месец 1-3 включително/ Етап 3: Обучение на 2-те неактивни и/или безработни лица до 29 г. вкл. /месец 4-6 включително/ 6 000.00 0.00
Дейност 2: Включване на заети лица в специфични за конкретното работно място обучения : Целта на дейността е 167 заети лица да преминат по едно или няколко специфични за работното място обучения, кореспондиращи на нуждите на дружеството и изискуеми за качественото изпълнение на длъжностните задължения на лицата. Ще бъдат обучени: -Хигиена и безопасност на ХП 20 уч.ч - 28 души и 40 уч.ч - 139 души-според позицията Курсът включва най-важните правила за съвременна безопасна и високохигиенична работа с хранителни продукти, включително методи за опаковане и транспортиране на суровини и готови хранителни продукти, основни принципи на HACCP и ServSafe, международни и национални системи и стандарти за хигиена и безопасност. -Контрол на разходите в ХП - 30 уч.ч - 8 души Курсът включва основните принципи при избор и създаване на менюта, методи за управление на приходите и контрол на разходите в хранителната индустрия, проблематика при избора и използването на софтуерни решения за управление на наличности и контрол на разходите. -Дизайн и фотография на храна - 20 уч.ч - 20 души Курсът е с цел придобиване на допълнителни умения за аранжиране на храна и нови фотографски техники. Курсистите получават основни умения за работа с естествена светлина и студийно осветление, композиция и стил, продуктова фотография, обработка на снимки с Photoshop и други похвати за по-добро представяне на хранителните продукти. -Индустриален кетъринг - 60 уч.ч- 139 души Курсът цели разширяване и придобиване на допълнителни познания и умения за техниките на готвене, които се използват в индустриалната кухня / производство на готови ястия. Принципите и техниките на конвенционалната кухня се „превеждат“ на езика на съвременните методи и техники, включително индустриални технологии за производство на хранителни продукти и готови ястия, за разходването на ресурси, управление на отпадъците, безотпадъчно готвене и др. -Нутрициология - 20 уч.ч - 147 души Курсът включва основни познания за принципите на здравословното хранене, съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене. -Специализиран английски език за хранителната индустрия и ресторантьорството- 50 учебни часа или 100 учебни часа-според позицията и входящото ниво - всички 167 заети Обучението ще е за специализиран английски език за хранителната индустрия и ресторантьорството. Участниците ще са разделени в групи по 15 човека като обучението ще е по 50 учебни часа или 100 учебни часа според нивото на владеене към момента за 167-те заети лица. Специализиран курс за повишаване езиковата квалификация на хора, работещи в сферата на ресторантьорството, кетъринга и хранителното производство цели придобиване и усъвършенстване на навиците в бщуване на английски език с използване на професионалната терминология на ресторантския бизнес и хранителната индустрия, устойчиви фрази и изрази, използвани при обслужването на клиенти на английски език (помощ при избора на ястия и напитки, приемане на поръчки, реакция на жалби и пожелания), писане на запитвания и търговски оферти. Включените специфични обучения напълно отговарят на потребностите в дружеството и позициите, за които се отнасят изискват подобна допълнителна квалификация, която от една страна да повиши експертизата и знанията на служителите, а от друга - да позволи на фирмата да продължи да се налага на пазара и да разшири пазарните си позиции. Етапите на изпълнение на дейността са следните: Етап 1: Избор на изпълнители за извършване на обученията /месец 1-3 включително/ Етап 2: Извършване на специфични обучения на 167 заети лица /месец 4-18 включително/ 501 000.00 500 173.70
Дейност 3: Включване на успешно завършилите обученията неактивни/безработни лица (с придобит сертификат) в несубсидирана заетост: Целта на дейността е да се осигури несубсидирана заетост на обучените неактивни безработни лица и те да станат постоянен член на екипа на дружеството. Предвиждаме най-малко 50% от всички неактивни/безработни лица, завършили успешно предвидените по проекта обучения да бъдат включени в несубсидирана заетост за период от минимум 6 месеца. С тези лица ще се подпише трудов договор като те ще бъдат напълно технически и ресурсно обезпечени и ще се ползват с всички права и задължения съгласно българското трудово законодателство и бонусна система и система за развитие, функциониращи във фирмата. Етапите на изпълнение на дейността са следните: Етап 1: Подписване на трудови договор с успешно завършилите обучения неактивни/безработни лица /месец 7/ Етап 2: Включване в несубсидирана заетост на успешно завършилите обучения неактивни/безработни лица /месец 7-12 включително/ 0.00 0.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.