Реализацията на настоящия проект ще спомогне в "ЛФС" ЕООД да бъде удовлетворена потребността от повишаване на квалификацията на заетите лица, при които владеенето на професионални умения, се превръща в условие за качество, конкурентоспособност и висок стандарт на работа. Предвиждаме обучение по професионална квалификация на 106 бр. служители по професия: Ресторантьор, спец.: Кетъринг и обучение на 11 бр. лица по професия Работник в заведенията за хранене и развлечения, спец.: Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения
Основната дейност на "ЛФС" ЕООД е
• Корпоративен кетъринг
• Организация на храненето в предприятия
• Организация на храненето на деца/ученици в училища и детски градини
• Кетъринг за пациенти и персонал на лечебни заведения
• Кетъринг за домуващи в социални заведения
• Парти и евент мениджмънт
• Прозводство на храна
- Замразени ястия
- RTE Meals (Ready To Eat Meals – ястия готови за директна консумация)
- Охладени храни
- Храни, готвени под налягане
- Стерилизирани храни и хранителни продукти
- Храни под модифицирана атмосфера
- Храни приготвени по нискотемпературна технология и др.
В компанията са заети 408 служители от които:
С висше образование - 28 ; средно - 209; основно образование - 25; Без образование - 62 лица; Над 54 г. - 84 лица.
Служителите над 54 г. са 5 с висше образование, 55 със средно, 6 с основно и 18 лица без образование.
Строгото съблюдаване на изискванията по процедурата, ни мотивира да включим в обучение по ПК лицата отговарящи на специфичните критерии - заети на трудово правоотношение и са със завършена образователна степен по-ниска от ISCED 4 (не притежават образование по-високо от средно), ще включим и лица на възраст над 54 г.
Професиите напълно съответстват на изискванията за придобиване на нови умения и компетенции, покриващи длъжностните характеристики на всяко едно от заетите работни места.
Дейности
Дейност
Договорена стойност
Отчетена стойност
Предоставяне на професионално обучение за придобиване/повишаване на професионалната квалификация на заети лица: Професионалните обучения, за които кандидатстваме напълно кореспондират с наложените от нас високи стандарти.
I. Наименование и код на професията, и код на специалността:
Професия "Ресторантьор" код 811060,
Специалност "Кетъринг код 8110603,
Степен на обучение: Трета квалификационна степен.
Хорариум на обучението: 960 /1 уч. час = 45 минути/
Теория: 446 уч.часа,
Практика: 514 уч. часа. /45 мин. учебен час/
Форма на обучение: дневна, вечерна и съботно-неделна;
Брой лица: 106 лица, разпределени в 11 групи
Документ доказващ завършеното образование - Свидетелство за професионална квалификация.
Основна цел на обучението по специалност “Кетъринг” е след приключване, нашия служител да притежава следните знания и умения:
• Да създава условия за здравословен и безопасен труд, организира и контролира спазването на санитарно-хигиенните изисквания.
• Организира и контролира ефективното използване на Материално техническа база /Предвид високотехнологичната база на Компанията/.
• Организира производството при приготвяне на кулинарната продукция при стриктно спазване на установените стандарти.
• Организира и контролира качеството на кулинарната продукция при оформянето и реализацията й.
• Провежда и контролира кетерингово събитие и др.
II. Наименование и код на професията, и код на специалността:
Професия "Работник в заведенията за хранене и развлечения" код 811090,
Специалност Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения код 8110901,
Степен на обучение: I кв. степен.
Хорариум на обучението: 300 /1 уч. час = 45 минути/
Теория: 130 уч.часа,
Практика: 170 уч. часа. /45 мин. учебен час/
Форма на обучение: дневна, вечерна и съботно-неделна;
Брой лица: 11 лица, разпределени в 2 групи
Документ доказващ завършеното образование - Свидетелство за професионална квалификация.
Основната цел на обучението по специалност “Работник в производството на кулинарни изделия в заведенията за хранене и развлечения” е след включване в посоченото професионално обучение, нашия служител:
- Основните изисквания на икономиката на заведенията за хранене и развлечения
- Хигиенните изисквания в производствените и общи помещения;
- Социално –психологическите особености на обслужването и поведението на клиентите;
- Ефективните дейности при аварийни ситуации, пожар, злополуки, нарушения на реда, възникнали опасности, рискове, инциденти и конфликти;
- Процедурите и правилата за осъществяване на функционални връзки и взаимодействие с другите звена;
- Да спазва трудовата и технологичната дисциплина;
- Да поддържа естетика в облеклото и лична хигиена;
- Да опазва доброто име на фирмата, да спомага за издигане на нейния престиж и просперитет;
Обученията по професионална квалификация ще бъдат възложени на външен изпълнител.
Ръководството на "ЛФС" ЕООД ще наложи, контрол и ще осигурява присъствието на своите служители, за да могат включените в обучение лица да завършат успешно професионалната квалификация и да получат качествено обучение.
Етапите за изпълнение на дейността включват:
Етап 1: Подготовка на документация за избор на Доставчик /Доставчици/ на обучения - месец 1-2 включително
Етап 2: Избор на Доставчик /Доставчици/ на обучения- 3 месец
Етап 2: Поетапно обучение за придобиване на професионална квалификация - месец 3-17 включително
197 400.00
215 820.00
Забележки:
Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN