Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 065 дървета
English

Програма: Развитие на човешките ресурси

Район за планиране: Всички

Описание

Проектът "Предоставяне на специфични  обучения за служителите в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД" има за основна цел "повишаване квалификацията на работната сила чрез предоставяне на специфично за предприятието и работните места обучение". По този начин ще се насърчи устойчивата заетост във фирмата, както и ще се провокира желанието за професионално усъвършенстване и учене през целия живот.

Специфичната цел на проекта е:
1. Да се осигури възможност за формиране на специфични знания и умения на общо 43 служители в  "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД, нужни за професионалната им реализация и специализация.

Целевата група по проекта, заети лица, пряко кореспондира със стратегията на ОП РЧР за по- висока и качествена заетост,
както и с ИП № 6: Подобряване на равния достъп до възможностите за учене през целия живот за всички възрастови групи. Чрез реализирането на проекта ще се създадат предпоставки за придобиване на нови умения, съобразени с нуждите на работодателя, работните места и спецификата на производствената сфера. Целевата група ще получи възможност за детайлно и качествено обучение, насочено изцяло към характеристиките на продукцията и процесите, с които манипулират ежедневно.

В рамките на проекта ще бъде изпълнена следните дейност:
1. Предоставяне на специфично обучени за служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД с тема: Оптимизиране на процеса  на транжиране в  "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД 
2. Предоставяне на специфично обучени за служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД с тема: Оптимизиране на процеса на производство на месни продукти в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД 

С реализирането на тази дейност ще се постигнат следните измерими резултати, а именно: една фирма от гр. Банкя ще повиши професионалната специализация 43 заети лица. Това ще допринесе за мотивацията и конкурентоспособността на служителите, а оттам и за увеличаване на ефективността на труда им; ще се повиши адекватността на уменията на заетите лица в дружеството, съобразени със спецификата на дейността и нуждите на бизнеса.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Предоставяне на специфично обучени за служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД с тема: Оптимизиране на процеса на транжиране в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД : Включването на 19 служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД в специфично обучение за конкретния работен процес на транжиране цели повишаване знанията и уменията, относно дейност, която е тясно специализирана, но основна за фирмата. Специализираният обучителен курс ще ще спомогне за професионалното развитие на наетите лица, насърчавайки процеса на учене през целия живот. Усъвършенстването на познанията на целевата група ще съдейства за кариерното им израстване, устойчивата заетост и конкурентоспособност на пазара на труда. Служителите, които ще бъдат включени в обучението ще са заети лица, назначени на длъжностите: общ работник, работник обезкостяване, транжор, техник-технолог. Поради нарастването на работния обем в сектор "Транжиране", "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД предвижда преназначаването на шофьорите във фирмата. За 4 часа от работния ден ще бъдат преназначени като транжори, поради намаляване на интензивността на натоварване в логистичния отдел и използването основно на външни транспортни фирми за доставка. Специфичното обучение на персонала в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД е продиктувано от недостатъчните познания на служителите в областта на подготовката на месото за нуждите на производствения процес. В резултат се създават повече отпадъци, продукцията е с влошено качество и се забавя се цикъла на производство. Ресурсната ефективност е обезпечена от ново оборудване, което механизира до голяма степен процесите в цеха. Ръчната работа остава все още напълно зависима от прецизността, опита и специализираните умения на служителя. Несправянето с възложените задачи и увеличаването на брака във фирмата води до неудовлетвореност сред работниците и невъзможност за личностно утвърждаване и професионално развитие. Транжирането е един от най-съществените етапи при производството на месни продукти и включва в себе си няколко под-етапа: 1) Първична подготовка на месото - измиване, обработва, отстраняване на ненужни части (пера, нокти и др.) 2) Обезкостяване - премахване на костната структура на животното 3) Същинско транжиране - разфасоване на месото на различни части (порции) . Общите работници във фирмата поемата процеса на първична обработка, като от качествената му изпълнение зависи запазване на полезните качества и външен вид на месото. При следващите етапи на производство е важно познаването на частите на животното, в зависимост от вида му, възрастта му, начина на хранене и др. за Съществуват няколко вида транжиране - транжиране на трупни меса, транжиране на порции, транжиране на късове и на строго определени порционни парчета. За да се получи качествен краен продукт, разрязването на месото става по точно определен начин, при спазване на определени стандарти и използвайки подходящи уреди (ножове) за това. При транжирането, в зависимост от частта от животнотo, което се използва, има норми определящи максималното наличие на сланина, дебелината на порциите, размер на разреза, форма и др. Освен класификаторът за обрезки по БДС, опитните транжори използват системите за транжиране (школи), произлизащи от държавите, в които е произведено или от които се внася месото (пр. северноамериканската система за транжиране). "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД цели намаляване на брака, еко съобразност и ресурсна ефективност за оптимизиране на производителните процеси във фирмата, което зависи изцяло от задълбочените познания на служителите. Особености на работния цикъл във фирмата определиха модулите на специфичното обучение. Владеенето до прецизност на конкретния производствен процес ще създаде възможности за повишение във фирмената йерархия и създаване на конкурентна среда за професионално развитие. Етапи на дейността: 1) Публикуване тръжна процедура и избор на изпълнител (1-2 месец) 2) Подбор на целевата група (1-2 месец) 3) Подготовка на обучението (3 месец) 4) Провеждане на обучението (4-6 месец) 5) Провеждане на финален изпит (6 месец) 6) Удостоверяване на завършване на обучението чрез сертификат (6 месец) 67 640.00 67 583.00
Предоставяне на специфично обучени за служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД с тема: Оптимизиране на процеса на производство на месни продукти в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД : Включването на 24 служителите на "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД в специфично обучение за конкретния работен процес на производство на месни продукти цели повишаване работните способности и опитност относно дейност, която е тясно специализирана, но основна за фирмата. Производството на местни продукти(кюфтета, пържоли, и др.) е краен етап от преработващия цикъл на месото в предприятието. От дозировката, тумблирането, прецизността при изпълнение на рецептата зависят вкусовите качества на крайния продукт. Пакетирането и шоковото замразяване определят търговския вид на стоката и допринасят за ресурсната ефективност на целия процес. Специализиране във вещината и особеностите на всеки отделен етап на обработката ще допринесе за усъвършенстване на трудовите умения на работниците и ще спомогне за задълбочени познанията в сферата. Майсторските познание на заетите лица ще подпомогнат за кариерното им израстване, устойчивата заетост и конкурентоспособност им на пазара на труда. Служителите, които ще бъдат включени в обучението ще са основно заети лица, назначени на длъжност: Пакетировач. Поради нарастването на работния обем в отдел "Пакетиране", "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД предвижда преназначаването на следните длъжности: Склададжия и Чистач. Служители в тези професии за 4 часа от работния ден ще бъдат преназначени като пакетировачи, като обучението ще спомогне за навлизане в естеството и спецификите на новата длъжност. Специфичното обучение на персонала в "ДОЛЯ - 9 ТРЕЙД" ЕООД е продиктувано от недостатъчните познания на служителите в областта на производството на месни продукти, което е и основната дейност на фирмата. В резултат се създават повече отпадъци, продукцията е с влошено качество и лош търговски вид. Служителите, дори да имат необходимата квалификация и компетентности, не познават в детайли особеностите на процес. За поддържане на високи стандарти в конкретния производство са необходими специфични знания и умения, насочени към отличителността на самата фирма. Икономическото развитие и екологичните проблеми налагат непрекъснато търсене на природосъобразни решения за устойчиво развитие в условията на нарастване обема на размяна в глобалната икономика и потреблението. Отдел "Пакетиране обхваща следните производствени процеси, които определят и модулите на специфичното обучение: 1) Дозировки при приготвяне на саламурата за шприцоване на месото 2) Тумблиране(инжектиране с окрехкотяващи разтвори и масажиране под вакуум) 3) Подобряване на вкусовите качества чрез прилагане на специфични за производителя рецепти 4) Пакетиране 5) Замразяване Производството се осъществява в условия на динамично развитие, усъвършенстване на техниката и технологиите. Това налага проучване, запознаване и прилагане на добри практики, в т.ч. и на пакетирането и оптимизиране на търговските отношения. Шприцоването и тублирането е изключително важно за запазване на полезните качества на продукта, а уникалността на рецептата определя търговската марка и името й на пазара. Иновациите в процесите на пакетирането имат пряко отношение към дейността на фирмата и е с изключително въздействие не само върху потребителските решения, но и върху: опазване здравето на потребителя; безопасността при съхранение и употреба на хранителните продукти; опазване на околната среда. Целта е опазване чиста околната среда, както и съхранение на ограничените ресурси на икономиката чрез предотвратяване генерирането на отпадъци, възможности за повторна употреба на опаковки, за рециклиране, както и за алтернативно използване. Етапи на дейността: 1) Публикуване тръжна процедура и избор на изпълнител (1-2 месец) 2) Подбор на целевата група (1-2 месец) 3) Подготовка на обучението (3 месец) 4) Провеждане на обучението (4-6 месец) 5) Провеждане на финален изпит (6 месец) 6) Удостоверяване на завършване на обучението чрез сертификат (6 месец) 85 440.00 85 368.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.