Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 065 дървета
English

Програма: Развитие на човешките ресурси

Район за планиране: Всички

Описание

Проектното предложение на „МЕЛБОН” АД генерира идеи и механизми, целящи да повишат способността на заетите в дружеството лица да изградят адекватно поведение на пазара на труда, свързано с настъпващите бързи промени в резултат на глобализацията, технологичните промени и актуалните нужди на бизнеса. Проектът е насочен към предоставяне на специфично обучение по прилагане на иновативни методи и техники в произдодството на шоколадови изделия съобразно навлизащите нови тенденции в шоколадовата индустрия. В рамките на проекта ще бъдат обучени 106 представители на целевата група. Обучението е свързано със спецификата на работните места в дружеството и напълно съответства на необходимостта на работодателя, дейността на фирмата и актуалните нужди на бизнеса в сектора за преработка и консервиране на плодове и зеленчуци без готова храна. 

При изпълнение на проекта ще бъдат извършвани и необходимите дейности за организация и управление на проекта и дейностите за информация и комуникация. 

Дейностите са изцяло насочени към постигане на целите: 
- повишаване на способността на заетите лица да посрещнат настъпващите промени на пазара на труда, 
- повишаване качеството на работната ръка и конкурентоспособността й. 
С изпълнението на дейностите ще се постигнат следните резултати: 
-повишена адекватност и трудови умения; 
-повишена производителност на труда; 
-създадени условия за качествени работни места и устойчива заетост.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Специфично обучение на тема: Иновации и нови тенденции в производството на шоколадови изделия: Дейността на „МЕЛБОН“ АД се реализира в сектора на хранително-вкусовата промишленост и в частност производство на какао, шоколадови и захарни изделия. В последните години отчитаме тенденция за нарастване на интереса на масовия консуматор към т.нар. здравословни продукти в съответствие с актуалните тенденции в храненето и съвременна диетология. Наложилата се в шоколадовата индустрия тенденция за комбинация на шоколада с различни нестандартни вкусове (люто, солено, кисело, горчиво), консистенции и продукти предпоставя динамично навлизащите иновативни технологии и техники в производството на шоколадови изделия. Политиката на "МЕЛБОН" е да бъдем отворени и гъвкави в разработването и производството на продуктите ни, за да отговорим на изискванията на нашите клиенти и тенденциите на пазара и вярваме, че успехът е резултатът от постоянното търсене на нови и оригинални идеи. Дружеството е насочено към адаптиране на предлаганите продукти в съответствие новите тенденции, както и разширяване на гамата от предлагани изделия. Нашият персонал, ангажиран с производството на продукцията на фирмата, както и служителите, които отговарят за маркетинга и пласмента на произведената продукция, не притежават специфични познания и умения в тази област, а силната конкуренция изисква да обновяваме и обогатяваме продукцията си, да засилим маркетинговата стратегия. Това налага нуждата от организиране и провеждане на специфично обучение за служителите ни, които са ангажирани в производството на продукцията на „МЕЛБОН“ АД, и за служителите от административния офис, които маркетират, предлагат и продават продукцията. Обучението ще бъде организирано от външна за нас обучителна организация, която ще изготви конкретна за нас обучителна програма по дефинираните от нас теми. По предложение на външния изпълнител темите могат да бъдат допълвани и надграждани. Обучението ще бъде на модули и теми, като на етап проект сме предвидили следното съдържание: Модул 1 Производство на шоколад (200 часа): - Какаото като суровина. Производство, обработка, технически и ароматни и вкусови аспекти. - Нови тентенции в производство на различни видове шоколад - бял, черен, млечен. Рецепти за приготвяне на "занаятчийски" шоколад и шоколадови изделия- техники и новости. - "Коучинг" процес, иновативни техники на леене на шоколад. - Иновативни техники за темпериране на шоколад. Модул 2 Основи на производството на диетични и безглутенови шоколадови изделия (100 часа): -Основни познания за принципите на здравословното хранене, приложение на какаото и шоколадовите изделия в съвременна диетология и актуални тенденции в диетичното/медицинското хранене; -Съвременни изисквания и модерни тенденции в производството на диетични и безглутенови шоколадови изделия. Производство на безглутенов шоколад и веган шоколад, суров шоколад и производни шоколадови изделия. "Технология bean to bar". Модул 3 Съставки, вкусове, комбинации и декорация (300 часа) - Технология на съчетаване на нестандартни вкусове и съставки в изработването на шоколадови изделия - нови тенденции и европейски практики; - Техники и тънкости за рисуване, моделиране, скулптуриране в работата с различни видовете шоколад - нови технологии и техника на работа с шоколад. - Иновации в приготвянето на шоколадови пралини и шоколадови трюфели. - Приготвяне на пълнежи - кремове, желета, ганаш - нови тенденции. Модул 4 Маркетинг: позициониране; търговия на дребно; търговия на едро(100 часа) Обучението ще се реализира в рамките на 700 учебни часа, в смесена форма на обучение, включваща теория и практика съобразно изготвена програма от изпълнителя. 434 600.00 311 220.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.