Приготвяне на топъл обяд: Начална дата на стартиране на проекта е 01.10.2022г. и ще приключи на 30.09.2025г.-това са 750 работни дни, през, които ще бъде доставена храна. Храната ще се приготвя в деня, в който ще се доставя до дома на крайния потребител. Така тя ще бъде здравословна, топла, вкусна и питателна. Самата процедура по приготвяне ще се извършва в 3 кухни собственост на община Сатовча в населените места: с. Сатовча, ул. "Млада Гвардия" №2 - със седалище и адрес на управление с. Сатовча, общ. Сатовча, ул. "Тодор Шопов" №37; с. Слащен - със седалище с. Слащен, ул."Демокрация" №45, ет.1 и адрес на управление с. Сатовча, общ. Сатовча, ул. "Тодор Шопов" №37; с. Кочан - със седалище с. Кочан, ул. "Свилен Русев" №2 и адрес на управление с. Сатовча, общ. Сатовча, ул. "Тодор Шопов" №37.
Кухнята в с. Сатовча разполага с печка на дърва - 1 брой, котлон на дърва - 1 брой, електрически фурни - 2 броя.
Кухнята в с. Слащен разполага с газова печка - 1 брой, електрически фурни - 3 броя, електрическа печка - 1 брой.
Кухнята в с. Кочан разполага с газови печки - 2 броя, електрически фурни - 4 броя. |
2 504 260.80
|
1 159 644.80
|
Предоставяне на топъл обяд: Предвижда се за всички населени места, в които ще се предоставя топъл обяд товада се извършва, чрез доставка до домовете на ползвателите от автомобилиобщинска собственост. Храната ще се транспортира в метални съдове замногократна употреба (т. нар. сефертас /канчета/), няма да се използват пластмасовиизделия за еднократна употреба. При предоставяне на топъл обяд по домовете, ще сепредоставя разнообразно седмично меню, ще се осигурява балансирано издравословно хранене на целевите групи, както и ще се спазват изискванията забезопасност на храните, санитарно- хигиенните норми и ще се спазват националнитестандарти и норми за хранене. Шофьорът ще бъде придружен от санитаря, който щесъдейства и осъществява контакт с крайния потребител. Автомобилите общинскасобственост, с който ще се извършва дейността са: -лек автомобил фолксваген голф ,бял с регистрационен номер "Е4290ВК"; - лек автомобил фолксваген пасат, черен срегистрационен номер "Е6514ВТ"; - лек автомобил фиат пунто, бял с регистрационенномер "Е3996ВР"; и -лек автомобил фолксваген пасат, бял с регистрационен номер"Е1594МХ". След като храната бъде приготвяна, тя ще се доставя до всяко еднонаселено място, където ще има обособени пунктове за раздаване на храната заползватели, които имат такава възможност, а доставка до домовете ще получаватползвателите, които са със затруднено придвижване.
В кухнята в с. Сатовча работят Красимир Джилджов - домакин, Малин Тотев - готвач,Шинка Ловкова, Зимируда Газиева, Яна Ланджева - санитари.
В кухнята в с. Слащен работят Максим Алендаров - домакин, Гергана Семерджиева -готвач, Мартин Пашов - шофьор, Ими Бошнакова - разносвач, Албена Роякова, ЯлдъзДолева - санитари.
В кухнята в с. Кочан работят Недялко Кацаров - домакин, Силвия Чаушева - мед.сестра, Раиф Заимов, Анъма Заимова - готвачи, Илияна Зехирова - санитар. |
175 298.25
|
81 175.13
|
Предоставяне на съпътстващи мерки: Съпътстващите мерки се изразяват индикативно в индивидуално и груповоконсултиране и
съдействие на крайните потребители на топъл обяд, съобразно индивидуалните имнужди
за:
- възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на териториятана
общината, включително и такива, финансирани от ЕСФ и ЕСФ+;
- ползването на административни общински услуги, съдействие за осигуряване навременен
подслон на бездомните лица, за подпомагане на достъпа до здравни и образователниуслуги,
за управление на семейния бюджет, за здравословно и балансирано хранене,консултиране
за изискванията на здравните органи при необходимост и др.
- индивидуални или групови консултации, насочени към повишаване наинформираността
на хората, относно безпрецедентните изменения в световния климат, как те пагубновлияят
върху природата и качеството на живот на хората; включване в различни инициативиза
опазване и почистване на околната среда, съвети са намаляване на разхищението нахрани
и използването на пластмасови изделия за еднократна употреба и др.
- други форми на индивидуална подкрепа, съдействие, консултиране, реализирани в отговор на конкретно установени нужди и проблеми на представителите на целевитегрупи
с цел прилагане на комплексни мерки за социалното им включване.
Планирането и предоставянето на съпътстващи мерки се основава на анализ иустановени специфични потребности за подкрепа на всеки отделен потребител, коетое свързано с това да се прецени под каква форма ще се предоставя тя –индивидуална подкрепа или групово консултиране.
От началото на проекта, екип от служители на община Сатовча ежемесечно предоставя съпътстващи мерки и оказва подкрепа на потребителите, както чрез индивидуални срещи, така и с провеждането на групови консултации. |
175 298.26
|
81 175.13
|
Определяне на целевите групи: Основна целева група за предоставяне на топъл обяд са:
1. лица и семейства без доходи или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионерии
самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, не могат да се издържат стези доходи и имуществото си и не получават подкрепа от близките си;
2. лица, обект на социално подпомагане, включително и от кръга на лицата по чл. 4,ал. 1 от
Наредбата, които са в невъзможност да задоволят основните си жизненипотребности и за
тях е установена нужда от ежедневна допълнителна подкрепа;
3. лица с ниски доходи, които поради налични увреждания или здравословниограничения
са със затруднено или невъзможно самообслужване, в това число самотни лица страйни
увреждания с ниски лични доходи от пенсия, за които няма подходящ кандидат заасистент
по механизма лична помощ;
4. лица, които поради инцидентни обстоятелства са в затруднена и уязвима ситуацияи за
тях е установена нужда от този вид подпомагане;
5. скитащи и бездомни лица;
6. лица от уязвими групи – граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от
допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.
Приготвен, но неполучен топъл обяд ще бъде предоставян на попадащите в някоя отгоре изброените целеви групи потребители, регистрирани като "чакащи" според номерата на заявленията им за кандидатстване. |
0.00
|
0.00
|