Оборудване на новоразкритите работни места: В рамките на дейността се предвижда закупуване на подходящо и качествено оборудване, обзавеждане, ДНА и стопански инвентар за новосъздадените работни места, за да се обезпечи безпроблемната работа на новото социално предприятие. За приспособяването и осигуряването на подходящи и отговарящи на съвременните стандарти за качество работни места ще бъде закупено, доставено и въведено в експлоатация необходимото оборудване и обзавеждане, с което наетите по проекта лица да упражняват бързо, ефективно и с удовлетвореност своя труд. Предприятието кандидат по настоящата схема ще разкрие бутик за сладкарски изделия, в т.ч. шоколадови изделия, френски макарони, печива, торти и други. За нормалното функциониране на социалното предприятие ще са необходими следното оборудване и стопански инвентар:
1.Планетарен миксер до 35 л. -неръвдаем свалящ се басан -две скорости -три приставки - за твърди тесто; за меко тесто; за яйца
2.Хоризонтална сладкарска витрина: -температурен диапазон 2-12 С -хром никелова ламарина за основа -отваряеми или плъзгащи се стъкла - вътрешно осветление 3.Неутрална секция с дължина до 1.00 метър -хром никелова ламарина
4.Неутрална демонстрационна витрина за сладки - вътрешно осветление -хром никелова ламарина за основа - с метални рафтове
5. Дозатор за гъсти течности - предназначен за дозиране на гъсти хранителни течности – мед, кремове, течен шоколад, масла, конфитюри, желета и др. Изработен е от неръждаема стомана и материали разрешени за производство на машини работещи в хранително-вкусовата промишленост
6. Сладкарска шприц машина - предназначен за шприцоване на сладки, соленки, еклери, ореховки, меденки и други тестени изделия по зададена форма и размери -производителност до 100 кг/ч. - неръждаема стомана
7.Тави за печене 60/40 - 50бр.
8.Сладкарска посуда - рингове за торти; форми за пудинг; комплект пошове с накрайници за украсяване; силиконови и поликарбонатни форми за печене
Предвидените за закупуване оборудване и обзавеждане, ДНА и стопански инвентар са необходими за изпълнение на преките задължения на лицата, включени в заетост по проекта и за създаването на социалното предприятие. |
0.00
|
18 949.62
|
Подкрепа за осигуряване на заетост за период от 8 месеца: Изпълнението на дейността включва цялостното кадрово обезпечаване на дейността на новосъздаденото социално предприятие - назначаване на екип, помощен персонал и представители на целевата група за 8 месеца субсидирана заетост. Предвидени са следните основни длъжности:
1 лице на длъжност 14203004 - Управител, магазин
3 лица на длъжност 51202002 - Сладкар
2 лица на длъжност 52120003 - Продавач, хранителни стоки
За гладкото и безпроблемно функциониране на социалното предприятие ще бъде създадена структура за неговото управление. За целта ще бъде нает управител на социалното предприятеи, който да е отговорен за функциите управление и контрол, както и счетоводител за обработване първичните счетоводни документи и последващи плащания.
• Управител, код по НКПД 11207023. Ръководи и представлява търговското дружество съобразно изискванията на закона, разработената бизнес стратегия и правилата на добрата търговска практика. Осигурява организирането и провеждането на курсове на обучение с цел повишаване на професионалната квалификация и повишаване ефективността на служителите на дружеството.
• Счетоводител, оперативен, код по НКПД 33133001, отговаря за осчетоводяване на първични счетоводни документи в специализиран софтуер; осчетоводяване на движението по разплащателните сметки да дружеството; изготвяне на ежемесечни справки; периодично анализиране на вземанията и задълженията на дружеството; извършване на счетоводно отчитане по дейността на дружеството с оглед спазване на процедурите и сроковете за отчети, баланси и справки. Водене на оперативно счетоводство. Изпълнение на ежедневни оперативни задачи по осигуряване на счетоводния документооборот - приема, проверява и обработва първични счетоводни документи |
0.00
|
40 608.94
|
Социална и професионална интеграция на представители на уязвимите групи в сектора на социалната икономика, включително осигуряване на наставник от работодателя за новонаети лица: Всеки индивид притежава различен потенциал, който от една страна го прави уникален, а от друга го причислява към определена условно обособена обществена прослойка и социална група. Характерните черти на отделните групи намаляват или увеличават шансовете за социална интеграция на пазара на труда на принадлежащите към тях личности.По принцип интеграцията е двустранен процес. От една страна хората от целевата група трябва да бъдат подпомогнати в своите усилия да живеят пълноценно и равнопоставено, а от друга страна обществото трябва да бъде подготвено да ги приеме като пълноправни свои членове.Чрез дейността ще се поощряват автономността и независимостта (помагате на лицето да поддържа личната си автономност, помагате на лицето да осъзнае индивидуалните си способности и ресурси, помагате на лицето да намира собственото си жизнено пространство), ще се разработванене на индивидуални трудови и интеграционни програми за хората от целевите групи и тяхното прилагане, както и включване на лица от целевите групи в обучения за производство/предоставяне на специфични стоки или услуги. В рамките на дейността ще бъдат включени мерки насочени и към поощряване участието на наетите лица в социалния живот, като ще се съобразят със спецификите на всеки отделен индивид, а именно: Организиране на свободното време, отдих и развлечения (в т.ч. културни и разлвекателни дейности, любителски и професионален спорт и др.); Развитие на умения за общуване и работа в група; Развитие на различни навици и умения за живот;Включване на лица от целевите групи в обучения за производство/предоставяне на специфични стоки или услуги.
|
0.00
|
0.00
|
Проучване на търсенето и възможностите за пазарна реализация на изработваните стоки и предоставяните услуги: В рамките на дейността ще бъдат проведени изследвания за определяне на потребителските потребности и нагласи, вкл. проучване на съществуващия пазар за съответните стоки, които новосъздаденото социално предприятие ще предоставя.
Определяне на потребителските потребности и нагласи : Изследването на потребителски нагласи и потребности цели разработването на продуктовия асортимент на социалното предприятие. Проучването-анализ ще включва следните компоненти: анализ на аудиторията и потреблението на сладкарски изделия в Плевен и региона анализ на съществуващи дружества, произвеждащи аналогични продукти таргетиране на потенциалните потребители на продуктие проучване на потребителските групи и нужди Изследователска методология За реализиране целите на изследването ще се използват следните методи на изследване и анализ: Изследване на нуждите на потенциалните потребители.Таргетирането на потенциалните потребители и изучаването на техните специфични потребности, изисквания и очаквания ще се реализира чрез провеждането на специализирано социологическо проучване в рамките на потребителите.На негова основа ще се изведат конкретни препоръки за бъдещите продукти. Целевата група на проучването ще предимно включва хора в активна трудоспособна възраст. В анализа ще бъдат обследвани детайлно и всички местни конкуренти на пазара, както и техните силни и слаби страни, както и възможните канали за реализиране на готовата продукция в страната и чужбина. На базата на получените резултатите от проучването и анализа ще бъде разработен продуктовия асортимент, ще се изработят технологични карти за произвоството на отделните продуктови линии, и ще се направи калкулация на себестойността на продуктите. Следващата стъпка е да се изготви маркетингова стратегия, като се направи тестване на продуктите и се определят местата за продажба на готовата продукция на социалното предприятие. |
0.00
|
6 765.12
|