Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 482 дървета
English

Програма: Всички

Район за планиране: Международен

Описание

Фирма “Карол Фернандес Миит” ООД е кандидат за финансова помощ по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти“ от мярка 4 „Инвестиции в материални активи“ от ПРСР за периода 2014-2020 г. за извършване на инвестиции в сектор „месо и месни продукти”. Инвестиционните намерения на кандидата са свързани с Внедряване на автоматизирани съоръжения и оборудване в отделните фази на преработката и маркетинга на месни продукти в месопреработвателно предприятие за производство на продукти от месо. Дружеството кандидат ще извърши инвестиции свързани с изграждане/модернизиране/оборудване в предприятията на автоматизирани машини образуващи поточна линия, включително части от тях, използвани в отделните фази по преработка и маркетинг на селскостопански продукти, вкл. оборудване свързано с преработка, пакетиране, включително охлаждане, замразяване, сушене, съхраняване и др. на суровините и продукцията. Кандидатът оперира в обхвата на приоритетен сектор, а именно „изделия от месо...”. Използваната суровина за производството в предприятието на „Карол Фернандес Миит” ООД, а именно червени меса, също попада в обхвата на списъка по чл. 32 от договора за създаване на европейската общност в глава 2 – „месо и карантия”. Към настоящия момент “Карол Фернандес Миит” ООД предлага над 70 различни артикули месни продукти. Предприятието произвежда богат асортимент от всички традиционни български месни продукти – варени колбаси, варени и пушени шунки, салами, сурово-сушени салами и деликатеси. Суровините, необходими за производството на гореизброените продукти, са свинско и телешко/говеждо охладено и замразено месо. Основната потребност която ще бъде удоволетворена с изпълнението на проекта е повишаване конкурентоспособността на предприятието, чрез внедряване на автоматизация в производствените процеси, повишаване качеството на произвежданите продукти, повишаване на ресурсната ефективност и редуциране на разходите за труд, суровини и материали.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Внедряване на автоматизирани съоръжения и оборудване в отделните фази на преработката и маркетинга на месни продукти: Машините предвидени за закупуване от кандидата образуват автоматизирана линия за преработка на месни суровини и предлагането им на пазара във вид на готови продукти. Компонентите на автоматизираната линия са описани както следва: С внедряването на автоматизирана хладилна инсталация се цели постигане и подържане на оптимални температури на съхранение и преработка на суровините и материалите, подобряване качеството на производствените процеси. Чрез внедряването на автоматизация на производство посредством изграждане на автоматизирана линия се цели правилно съхранение на охладени и замразени суровини. Закупуването на новите автоматизирани климатични сушилни ще доведе до увеличаване капацитета на предприятието, значително ускоряване на процеса на сушене и зреене до достигане на необходимото рН на продукта, намаляване на разходите за енергоносители и подобряване на качеството и хигиената на произвежданите продукти. Новозакупения тумблер, ще позволи автоматизирано регулиране на температурата на суровините, ведно с извършване на допълнителният процес на масажиране на месото. Новозакупения тендерайзер ще повиши капацитета на производство на готов продукт, и ще автоматизира процеса по окрехкотяване на мускулатурата на месото - процес директно насочен към повишаване качеството на готовия продукт. Закупуването на нов автоматизиран многоиглен спрей инджектор ще допринесе за повишаване качеството на продуктите посредством шприцоването на мускулните групи със саламура а актива ще допринесе за увеличаване на производствените мощности. Доставката на оборудване за производство на колбаси и варено-пушени деликатеси се състои от закупуване на автоматизирани преси за продукти и рамки за варене / сушене и дефростиране на суровини и продукти. Узрелите продукти се пресоват в автоматични пневматични преси от неръждаема стомана а пресоването в тези преси позволява калибриране на размерите на пресованите пърчета месо, което от своя страна е предпоставка за намаляване на времето на сушене и автоматизиране на процеса на нарязване като същевременно се намалява значитлно брака на продукцията. Поставянето на продуктите върху рамки улеснява процеса на сушене, увеличава сушилните площи заради по голямата товароносимост, улеснява предвижването на продуктите и тяхната хигиена. Последното пресоване на сурово сушените деликатеси се извършва на новозакупена преса за сушени деликатеси, чрез което пресоване се цели калибриране на готовия продукт във височина и ширина на парчетата, което от своя страна е предпоставка за автоматизиране на процеса и понижаване на процента брак по време на нарязване. Автоматизирана клипс машина поема суровини от пълначни машини, към автоматизиран клипс автомат за пълнене и оформяне на готовите продукти. Автоматизираната вакуум опаковъчна машина обезпечава директно маркетинг дейностите по съхранение, сортиране, маркиране, опаковане на готовите продукти и ще позволи по- голяма гъвкавост и автоматизация на процеса на вакуумиране, което от своя страна ще доведе до увеличаване на капацитета и намаляване на разходите за опаковане. Към същите технологични маркетинг дейности спадат и автоматизираната слайсерна машина и системата за автоматизирано горно и долно етикитиране. на които се извършва разрязване, претегляне, порциониране, вакуумиране и етикетиране на готовите продукти. Със закупуването на тези активи дружеството ще може да отговори на нуждата от променящия се пазар, който налага рязане на малки серии от продукти. Придобиването на 3 бр. асансьори ще спомогне за по – бързо придвижване на продуктите между етажите, което от своя страна води до увеличаване на капацитета и производителноста на предприятието и скъсяване на времето в което суровината ще се предвижва в температурно различна среда. Полагането на разливен под – полагане на полиуретан - циментово подово покритие ще допринесе за повишаване хигиената на продуктите, чрез полагането на антибактериалното покритие и изграждането на холкери. 3 799 398.81 3 896 658.78

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.