Спасени дървета
Благодарение на потребителите на ИСУН бяха спасени 55 089 дървета
English

Програма: Всички

Район за планиране: Водено от общностите местно развитие (ВОМР)

Описание

Общата цел на проекта е: Подобряване конкурентоспособността на „Парапина – Тодор Вълков 1” ООД чрез повишаване на производителността и оптимизиране на използваните фактори за производство.

Специфичните цели на проекта са:
1. Подобряване на производствените процеси, увеличаване на производствения капацитет и затвърждаване и разширяване на
пазарните позиции.
2. Внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес.
3. Увеличаване на добавена стойност на продукцията и положителен ефект върху околната среда.

Описаните цели ще се постигнат чрез изпълнение на дейност по проекта с насоченост към:
- Повишаване на производителността;
- Ефективното и ефикасно използване на факторите на производство (човешки капитал, природни ресурси и технологии), чрез внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес;
- Подобряване на производствените процеси чрез инвестиции в ДМА;
- Диверсификация на дейността чрез разнообразяване на портфолиото на предприятието и достъп до пазари.

В резултат на изпълнението на проекта ще се постигнат следните основни резултати:
1. Подобрени производствени процеси - 4бр.
2. Увеличен производствен капацитет: 35,00%.
3. Внедрени в производство нови продукти - 2бр.
4. Подобрена ресурсна ефективност и ефикасност в производствения процес(чрез внедрени 2бр. нови технологии), ефективно  използване на природни ресурси и положително въздействие върху опазването на околната среда.

Чрез реализацията на проекта „Парапина – Тодор Вълков 1” ООД ще подобри конкурентоспособността си, ще си осигури устойчиво пазарно присъствие при най-адекватното съотношение между разходи и ползи и ще допринесе за постигането на приоритет 4 и специфична цел 1: "Повишаване на производителността на МСП на територията на МИГ  Свиленград Ареал" , заложените в СМР на МИГ Свиленград Ареал.
Дейности
Дейност Договорена стойност Отчетена стойност
Подкрепа за общи производствени инвестиции за подобряване на производствения капацитет за растеж чрез ефективното и ефикасно използване на факторите на производство и чрез изграждането на възможности за възприемане и адаптиране на европейски и международни знания и технологии(ще бъде изпълнена чрез закупуване на 7бр. ДМА).: Изпълнението на дейността е насочено към: 1. Повишаване на производителността. Ще се увеличи производствения капацитет на кандидата чрез закупените: - Кремоварка: към момента с налични 2бр. кремоварки се вари 160л. малеби/2ч. След изпълнението на проекта ще се вари 260л. малеби/2ч. - Дозиращо-опаковъчна машина за сироп: съществуващата към момента 1бр. машина е амортизирана и нископроизвидетелна и произвежда 350бр./1ч. След изпълнението на проекта старата машина ще бъде заменена с новата и производителността ще бъде 700бр./1ч. - Темпериращ съд: към момента темперирането/охлаждането се извършват с ръчно разбъркване и за 35 мин. са охлаждат 95л. крем/сироп. След изпълнението на проекта ще се темперират/охлаждат 150л. крем/сироп. - Конвектометна фурна: към момента с 2бр. фурни се произвеждат 24505кг. печени заготовки/год., от които около едва 9200кг/год се пекат в амортизирана и нископроизводителна пещ. След изпълнението на проекта старата пещ ще бъде заменена с новата и ще се произвеждат 31856кг. печени заготовки/год. - 2бр. Планетарни миксери – към момента с 4 миксера се смесват 140кг/1ч. След изпълнението на проекта ще се смесват 280кг/1ч. Гореописаните увеличения на капацитета в отделни производствени етапи ще доведат до 35% увеличен общ производствен капацитет. 2. Ефективното и ефикасно използване на факторите на производство (човешки капитал, природни ресурси и технологии), чрез внедряване на нови технологии за подобряване на ресурсната ефективност и ефикасност в производствения процес. Ще бъдат внедрени 2 нови, съвременни, ресурсно ефективни технологии, които ще доведат до по-ефективно използване на човешкия капитал и подобряване на производствените процеси: - Със закупената по проекта дозиращо-опаковъчна машина за сироп ще се въведе технологията автоматизирано дозиране и опаковане на сироп и процесът ще се извършва от 1 оператор, вместо от двама, както е до момента. - Със закупения по проекта темпериращ съд ще се въведе технологията автоматизирано темпериране и процесът ще се извършва от 1 оператор, вместо от двама, както е до момента. - Към момента наличните миксери обслужват смесването за всички произвеждани от кандидата продукти, поради което операторите са в принудителен престой. Закупените по проекта 2бр. миксери ще елиминират престоя. Гореописаното ще позволи активите по проекта да се обслужват от наличния персонал, при което ще се спестят разходите за заплати и осигуровки на двама души. Производителността на труда ще нарасне с 20,5129%. - Със закупената по проекта конвектоматна фурна ще се постигне ефикасно използване на природните ресурси, чрез постигнатите енергийни спестявания. Въведените технологии и приносът на дейността за ефективното и ефикасно използване на природните ресурси е изложен и в т. 11, поле 1,4 и 9 на настоящия формуляр 3. Подобряване на производствените процеси чрез инвестиции в ДМА. С изпълнение на проекта ще бъдат подобрени 4бр. производствени процеси: Дозиране и смесване на продуктите; Печене; Темпериране(охлаждане) и опаковане. Чрез Дозиращо-опаковъчната машина за сироп и Машината за опаковане с алуминиево фолио на продукти в кофички ще се подобри процесът по опаковане на малеби - процесът ще се автоматизира, ще се увеличи срокът на годност на продукта от два на пет дни и ще се намалят производствените разходи. Подобряването на всеки от описаните производствени процеси е подробно изложено в т. 11, поле 13 на формуляра. 4. Диверсификация на дейността чрез разнообразяване на портфолиото на предприятието и достъп до пазари. Ще се внедрят в производство 2бр. нови продукта – шоколадов крем и ванилов крем. До момента тези продукти не се произвеждат поради липсата на производствен капацитет. Увеличеният капацитет за варене и темпериране ще позволят на кандидата да започне производство на тези нови продукти. Кандидатът ще навлезе на нови пазари, както и ще затвърди и разшири пазарните си позиции за досега произвеждани продукти. 106 900.00 101 330.00

Забележки:

Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Проектът се финансира от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.
В изпълнение на проект BG05SFOP001-4.002-0003 „Повишаване на ефективността и ефикасността на Централното координационно звено“.