Описание
ЛИН ЕНД КО ООД е компания, основана през 2006г., която се развива динамично в последните години в бързорастящия сегмент на на ресторантьорството и заведения за бързо обслужване (код на основна икономическа дейност съгласно КИД2008 56.10 "Дейност на ресторанти и заведения за бързо обслужване"). Настоящото предложение за изпълнение на инвестиция се явява продължение на последователните усилия на компанията да подобрява своя производствен капацитет, да инвестира във нови технологии и активи, следствие на което да предлага на своите клиенти висококачествена услуга, но в същото време да се придъжа към принципите на устойчиво развитие на икономиката. Горепосочената амбиция ще бъде изпълнена чрез придобиването на ново високотехнологично ресторантско оборудване, състоящо се от Машина за белене на картофи - 1 бр.,Зеленчукорезачка - 1 бр., 6-ца газови котлони 1 бр., Пасатор - 1 бр., Конзолна съдомиялна машина - 1 бр., Хладилник - 6 бр., Фризер - 4 бр., Хладилна маса - 3 бр., Витрина за поддържане на топла храна на водна баня - 1 бр., Хладилна витрина за поддържане на свежа храна от температурен контрол и Парен конвектомат - 1 бр. Посредством придобиването на заложеното в настоящото проектно предложение ресторантско оборудване ще бъде подобрен производствения капацитет на кандидата и ще бъдат въведени кръгови модели.

Дейност | Договорена стойност | Отчетена стойност |
---|---|---|
Подобряване на производствения капацитет на семейните предприятия и предприятията от творческите индустрии и занаятите: Дейността се изразява в подобряване на производствения капацитет на семейното предприятие ЛИН ЕНД КО ООД, като по този начин ще се допринесе за повишаване на неговата конкурентоспособност и засилване на пазарното му присъствие посредством придобиването на ново високотехнологично ресторантско оборудване. Предвидените за закупуване активи представляват високотехнологично ресторантско оборудване и ще дадат възможност на дружеството да подобри значително количеството и качеството на приготвената продукция. Предвиденото за закупуване оборудване, като по-съвременно е и по-енергоикономично от досега ползваното в предприятието, като същевременно дава възможност за по-прецизна, висококачествена работа, която ще доведо до изработвнето на по-голямо количество продукти (предлаганите в менюто на ресторанта ястия и напитики). По-конкретно всеки отделен предвиден за закупуване актив (ДМА) ще осигурява подобряване на производствения капацитет на предприятието-кандидат по следния начин: -Машина за белене на картофи - 1 бр., Пасатор 1 бр. и Зеленчукорезачка - 1 бр Придобиването на горепосочените активи ще допринесе за автоматизацията и повишаването на ефективността на работните процеси. Машината за белене на картофи и зеленчукорезачката ще автоматизират трудоемки ръчни процеси, като белене и рязане на зеленчуци (досега изпълнявани ръчно), а придобиването на новия пасатор ще замени морално остаряло и амортизирано аналогично оборудване. Това значително намалява времето за подготовка на храната и освобождава персонала за по-сложни задачи и води до увеличаване на скоростта и ефективността на производствените процеси. - 6-ца газови котлони 1 бр. Придобиването на горепосочения актив ще допринесе за повишаване на капацитета за обслужване, тъй като позволява едновременно приготвяне на няколко различни ястия, което увеличава броя на порциите, които могат да бъдат приготвени в рамките на едно и също време. Това позволява обслужване на повече клиенти едновременно. - Конзолна съдомиялна машина 1 бр. Придобиването на горепосочения актив ще доведе до подобрена хигиена и намаляване на разходите за труд. Автоматизацията на почистването на съдове не само намалява времето, необходимо за измиване на съдове, но също така подобрява хигиената и безопасността. Това позволява на персонала да се фокусира върху други важни задачи, като по този начин дава възможност за предлагане и приготвяне на повече храна в ресторанта. - Хладилник - 6 бр. и Фризер 4 бр. Горепосочените активи ще допринесат за намаляване на загубите и разходите. Адекватното съхранение на продукти предотвратява разваляне и намалява загубите от негодна за употреба храна. Това води до по-добро управление на запасите, възможност за предлагане и приготвяне на повече храна при намаляване на разходите. - Хладилна маса - 3 бр. и Хладилна витрина за поддържане на свежа храна от температурен контрол- 1 бр. Придобиването на горепосоченото хладилно оборудване ще допринесе за намаляване на загубите и разходите. Също така, постедством придобиването на активите ще се оптимизира пространството и ще се улесни бързия достъп до съставките. Това води до съкращане времето за приготвяне на ястията и предоставя възможност за предлагане и приготвяне на повече храна при намаляване на разходите. - Парен конвектомат 1 бр. и Витрина за поддържане на топла храна на водна баня Активите осигуряват прецизен контрол върху температурата и влажността, както по време на подготовката, така и при съхранението, което гарантира по-добро качество на храната. Постоянното качество и същевременно намалената възможност за човешки грешки, които осигурява актива, ще доведе до увеличаване броя на порциите, които могат да бъдат приготвени в рамките на едно и също време. Вследствие на придобиването на всеки един от горепосочените активи, кандидата ще може да произвежда по-голямо количество от вече произвежданите продукти (предлаганта в ресторанта храна) т.е. налице е подобряване на производствения капацитет на кандидата. | 112 344.00 | 0.00 |
Забележки:
Елемент в светло синьо позволява показване на детайли при избирането му
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN
Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN