Идентификация

Номер от ИСУН BG05M9OP001-1.057-0374-C01
Наименование на проекта Нови умения в ЕЛИАЗ ООД
Бенефициент 175111752 ЕЛИАЗ ООД
Източник на финансиране ЕСФ ==> Развитие на човешките ресурси
Дата на сключване на договора/заповедта 10.01.2020
Дата на стартиране 10.01.2020
Дата на приключване 06.02.2023
Статус на изпълнение на договора/заповедта за БФП Приключен (към датата на приключване)
Местонахождение
  • България, Югозападна и южно-централна България (BG4), Югозападен (BG41), София-Град (BG411), Столична, гр.София

Описание

Кратко описание на проекта
Проектът има за основна цел повишаване квалификацията на работещите в "ЕЛИАЗ" ООД, насърчавайки професионалното и кариерно развитие, едновременно с което се стимулира участието в различни форми на заетост и учене през целия живот. С изпълнението на проекта се цели и повишаване на икономическата активност и запазване заетостта на работещите в предприятието. 
Целите на проекта ще се постигнат посредством следните основни дейности:
1. Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия;
2. Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване;
3. Провеждане на обучение за технология на тесто с мая;
4. Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост
С реализирането на тези дейности ще се постигнат следните резултати:
1. Един от водещите производители на хляб и хлебни изделия не само в гр. София, но и в страната ще повиши специфичните умения на служителите;
2. Общо 200 лица от настоящия персонал едно от специфичните обучения - за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия; за производство на хляб с удължено втасване и за технология на тесто с мая
3. В резултат от изпълнението на дейностите по проекта ще осигури устойчива заетост и по- голяма конкурентоспособност на заетите лица на пазара на труда, отговарящи на нуждите на бизнеса в сферата на хлебопроизводството.
Дейности
  • Дейност: Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия : Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия. То ще обхване общо 15 лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологични линии налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да ги поддържа в изправност. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква 15-те лица, назначени на длъжност 7412-2007 "Електромеханик" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в поддръжката и ремонта. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия ще осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Обхватът на обучението ще засегне следните модули: *Здравословни и безопасни условия на труд *Технологично оборудване на линия за производство на хлебни изделия *Техническо чертане *Делителни машини за тесто *Окръглители за тестени късове *Междинен Пруфер за отпочиване на окръглените късове *Формиращи машини за тесто *Клапа „V“ за позициониране на тесто *Окончателен пруфер за втасване *Маркираща станция за тестени късове *Зареждаща станция от пруфер към пещ *Циклотермична тунелна пещ *Разтоварваща станция от пещ към охладител *Избираема подготовка на окръглители за тестени късове *Транспортни ленти за изпечен хляб *Дозиращи системи за вода, сол и брашно *Спирални Миксери *Пакетираща линия *Повдигач за казани с тесто Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 502 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор на изпълнител; -Избор на изпълнител; -Сключване на договор за извършване на услуга за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати. , Договорена стойност: 62 400.00 , Отчетена стойност: 62 400.00
  • Дейност: Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб изисква тези общо 110 лица, назначени на длъжности: 7512-2010 "Пекар", 4110-2006 Лаборант", 7512-2009 "Месач", 3119-3022 "Технолог" и 1321-7005 "Началник производство" непрекъснато да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на производството. Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Специалният хляб, който изисква удължено втасване, изисква специфични по знания и умения от широка група работници и служители. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за за производство на хляб с удължено втасване ще им осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 554 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител; -Сключване на договор за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати., Договорена стойност: 457 600.00 , Отчетена стойност: 459 213.53
  • Дейност: Провеждане на обучение за технология на тесто с мая: Целта на дейността е повиши производителността на труда на служителите заети във фирмата чрез осигуряването на обучение за производство на хляб с удължено втасване. То ще обхване общо 75 лица, назначени на длъжности: 9321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач". Обучението е специфично, тъй като кода на икономическата дейност на фирмата попада в приоритетните отрасли за схемата. С цел да се отговори на изискванията на пазара, непрекъснато представяме нови продукти, което налага увеличаване на капацитетните възможности. Освен традиционните, произвеждаме и по-специални продукти, което налага непрекъснато обновяване на техническото оборудване и въвеждането на нови технологии. Водещо в дейността на фирмата е производството на хляб и хлебни продукти – качествени и безопасни за консуматора. В стремежа за достигане на целта, непрекъснато извършваме дейности, с които целим да подобрим качеството на произвежданите продукти, да елиминираме и да сведем рисковете до минимум. Непрекъснатото внедряване на нови технологии и нови продукти и нови специални хлябове, което налага да разполагаме с квалифициран персонал, който да е запознат в детайли с всички аспекти на технологичния процес. Компанията непрекъсната увеличава числения състав на персонала, като не винаги е възможно да се назначават обучени и квалифицирани хора. С внедрената наскоро нова линия за производство на специален хляб се назначиха и допълнителен брой работници, което изисква тези общо 75 лица, назначени на длъжности: 79321-0007 "Пълнач", 7512-2003 "Формировач" придобият и да усъвършенстват познанията и уменията си в процеса на специфичното производството на специални хлябове. Процесът на производството на хляб започва с приема и съхранява на брашното във вътрешни метални силозни клетки. След това постъпва в автоматична везна и от нея преминава през сито за отстраняване на случайно попадналите механични примеси. Следва процес на замесване. Месенето продължава до получаване на хомогенно тесто с желана консистенция, без признаци от бучки и неизмесени части от вложените материали. След това тестото постъпва в тестоделителната машина. С нейна помощ става разделяне на тестото на късове с определен грамаж. Така тестените късове постъпват за окръгляване в тестоокръглителна машина. От там късовете тесто постъпват в пруфер за междинна ферментация.Следва процес на формиране на тестените късове, като им се придава желаната форма. Така формираните тестени късове се нареждат на платна, а платната на колички, които се вкарват в камера за окончателна ферментация. Допълнителната квалификация, която ще получат заетите в компанията лица за технология на тесто с мая ще осигури на целевата група: - специфични умения свързани с заеманата длъжност в компанията; - запазване на работните места от заетите; - устойчива заетост, работа на по-добри работни места, отговарящи на актуалните нужди на фирмата от една страна и от друга конкурентоспособност на пазара на труда. Обучението се предвижда да бъде проведено в гр. София. Общата продължителност на настоящото обучение ще бъде 370 учебни часа, разпределени по модули в учебната програма и план графика за разпределението на учебните занятия. Програмата е приложение към настоящия формуляр за кандидатстване. Избраната обучителна организация ще трябва да изготви предварително план-график за разпределението за провежданите занятия, като това трябва да бъде предварително съгласувано и одобрено от екипа по управление и да е съобразено с изготвената и приложена учебна програма. Планираните етапите за изпълнение на дейността са следните: 1) Подготвителен етап, включващ следните подетапи: - Подготовка на процедурата за избор и избор на изпълнител; -Сключване на договор за провеждане на обучение. 2) Подготовка за обучението; 3) Провеждане на обученията по утвърдения учебен график; 4) Провеждане на изпит върху проведеното обучение и връчване на Сертификати., Договорена стойност: 312 000.00 , Отчетена стойност: 312 000.00
  • Дейност: Предоставяне на възможност за гъвкави форми на заетост : За 200-те служители на кандидата за времето на обучението ще бъде организирана гъвкава форма на заетост - Работа на непълно работно време, Работа на смени, Работа на плаващо работно време или Ротация на работното място . Периодът на гъвкави форми на заетост ще бъде с продължителност от 2-ри до 16-ти проектен месец., Договорена стойност: 99 548.70 , Отчетена стойност: 52 543.34

Участващи организации

Партньори Няма
Изпълнители
  • Изпълнител: ЗАРЯ - 2000 ЕАД, Договорена стойност по проекта*: 499 200.00 , Отчетена стойност**: 815 360.00
Подизпълнители Няма
Членове на обединение Няма

Забележки:

* Договорената стойност по проекта може да е по-ниска от отчетената поради някоя от следните причини:

  • За физически лица договорената стойност не включва разходите за сметка на работодателя, които са допустим разход и се отчитат по проекта
  • Бенефициентът е отчел разход само с фактура без да е сключен договор с избрания изпълнител
  • Бенефициентът е отчел повторно разходи към УО

** Колоната представя размерът на заявените от бенефициента разходи

Индикатори

Индикатор 1 Заети лица, Мерна единица: Брой, Базова стойност: 0.00 , Целева стойност: 200.00 , Достигната стойност: 208.00
Индикатор 2 Участници, придобили квалификация при напускане на операцията, Мерна единица: Брой, Базова стойност: 0.00 , Целева стойност: 200.00 , Достигната стойност: 188.00

Финансова информация

Обща стойност на проекта 852 876.87 BGN
БФП 540 044.87 BGN
Собствено финансиране 312 832.00 BGN
Общо реално изплатени суми 540 044.87 BGN
Процент на съфинансиране от ЕС 85.00 %

Финансови корекции

Няма

Забележки:

1 Посочената стойност представлява максималния размер на наложената финансова корекция. В зависимост от изпълнението на съответния договор реалният размер на удържаната финансова корекция може да е на по-ниска стойност.

2 Финансова корекция с нулева обща стойност означава, че същата е отменена вследствие на съдебно решение.

Тръжни процедури

Процедура 1 Предмет на предвидената процедура: Провеждане на специфични обучения по 3 обособени позиции в ЕЛИАЗ ООД по проект BG05M9OP001-1.057-0374-С01 „Нови умения в ЕЛИАЗ ООД“ по процедура BG05M9OP001-1.057 „Умения“, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020“, Прогнозна стойност: 832 000.00
  • Обособена позиция 1: ОП 1 - Провеждане на обучение за експлоатация и поддържане на техника за производство на хлебни изделия.
    Изпълнител: ЗАРЯ - 2000 ЕАД
    Обща стойност на договора, финансирана по проекта: 37 440.00
  • Обособена позиция 2: ОП 2 - Провеждане на обучение за производство на хляб с удължено втасване.
    Изпълнител: ЗАРЯ - 2000 ЕАД
    Обща стойност на договора, финансирана по проекта: 274 560.00
  • Обособена позиция 3: ОП 3 - Провеждане на обучение за технология на тесто с мая
    Изпълнител: ЗАРЯ - 2000 ЕАД
    Обща стойност на договора, финансирана по проекта: 187 200.00

Забележки:

Всички суми са в български лева (BGN) /1 EUR = 1,95583 BGN